Vad kan vara trevligare än att tillbringa en varm sommarkväll i trädgården? Problemet är dock att myggor ofta kan förstöra en sådan kväll. Detta är naturligtvis en del av naturen, men det finns också myggbekämpande växter som du kan använda för att få lite extra lugn och ro på din terrass.

1. Citronplanta
Myggor gillar inte den friska doften av citron. Det finns många myggmedel som bygger på denna princip. Den mest kända myggbekämpande växten är citronbark. Du kan använda den både i trädgården och i en kruka i rummet eller sovrummet. Citrongräs är en mycket enkel växt att odla. Du kan köpa den i snabbköpet eller i en livsmedelsbutik. Skär bort de döda delarna och lägg stjälkarna i vatten. Inom några veckor kommer de att slå rot. Citrongräs kan också användas som smaksättare i många orientaliska rätter.

2. Ringblomma
Ringblommor har ingen distinkt eller iögonfallande lukt, men myggor hatar den här växten. Detta är ett trevligt fenomen eftersom växten också är dekorativ i trädgården och kräver lite skötsel. Ringblommor kan också sättas i en stor kruka och på så sätt kan man skydda balkongen mot de besvärliga taggarna. Det är ingen idé att gnugga växtens saft på huden eftersom den varken luktar eller smakar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *